Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Lajos, Patrícia napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Angyalka öntöz
Boldog karácsonyt!
„Sosem gondoltam, hogy egyszer én leszek a pápa”
2009-06-03 Forrás: Magyar Kurír
XVI. Benedek pápa május 30-án a Szent Gyermekség Műve ünnepi összejövetelén misszionárius gyermekekkel találkozott. Egy kíváncsi kislány megkérdezte tőle, gondolta-e valaha, hogy ő lesz a pápa.
A Szentatya így felelt az olasz kislánynak: „Az igazat megvallva sosem gondoltam, hogy egyszer én leszek a pápa. Meglehetősen naiv fiú voltam; vidéken laktunk, egy eldugott, távoli tartomány egyik kisvárosában. Nagyon szerettünk ott lakni, és nem foglalkoztunk semmi mással."

„Persze tudtuk, hogy ki a pápa – akkor XI. Piusz volt –, tiszteltük és szerettük, de számunkra elérhetetlen magasságban élt. És azt kell mondjam, máig nem értem egészen, hogyan gondolhatott rám az Úr, és miért éppen engem választott erre a szolgálatra. De ha meglepetésként ért is, elfogadtam az ő kezéből, még ha meghaladja is az erőmet. És az Úr megsegít" – idézi XVI. Benedek szavait a CNA.

A római zarándoklatot, amelyen 7000 gyermek vett részt, a Szent Gyermekség és a Missziós Gyermekség Pápai Műve szervezte. A cseh, francia, horvát, ír, lengyel, német, olasz, spanyol, szlovák fiatalok között jelen volt 34 magyar kis misszionárius is, P. Benvin Sebastian verbita szerzetes vezetésével – olvasható a Vatikáni Rádió honlapján.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép