Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vilhelmina napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Utazás
Asztali feszület
Magyarul beszéltek: ismét magyarokat vertek meg Szabadkán
2008-10-28 Forrás: Magyar Nemzet Online
Ismét magyarokat vertek meg Szabadkán azért, mert magyarul beszéltek. A hazafelé tartó családapára és két fiára egy szórakozóhely előtt támadtak rá a szerb fiatalok. A rendőrök ezúttal is a megvert magyarokat vitték be az őrszobára.
Egy magyar származású férfi tartott hazafelé két fiával Szabadkán, amikor a városközpontban az egyik, főleg szerbek által látogatott vendéglő előtt a mintegy tízfős szerb társaságból kiléptek néhányan és váratlanul rátámadtak az egyik fiúra. Az ütésektől a fiatalember eszméletét vesztette, ekkor öccse ráfeküdt, hogy a testével védje meg a fiút, ezután ő kapta a rúgások zömét. Gyerekei segítségére próbált lenni az édesapa is, de a túlerővel szemben ő sem tudott mit tenni.

A kiérkező rendőrök azonban - a többi magyar veréshez hasonlóan - nem a tetteseket, hanem az áldozatokat vitték be a rendőrőrsre. A kihallgatás során a sértettek kérték az orvosi segítséget, de a rendőrök csak mintegy fél óra után hívták ki a mentőket. Az orvosok ellátták a sebeket, és látleletet vettek. Végül a három megvert magyart hazaengedték.

Az incidenst nem előzte meg semmilyen szóváltás, tehát feltételezhető, hogy a szerb fiatalokat az zavarhatta, hogy Szabadkán a fülük hallatára magyar nyelven beszéltek.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép