Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Tekla, Líviusz napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Angyal csokorral (A)
A Tiszánál, Topor M.
Szertartás a légiszerencsétlenség áldozataiért Párizsban
2009-06-06 Forrás: Magyar Kurír
Keresztények, zsidók és muzulmánok vettek részt június 3-án délután a párizsi Notre Dame-székesegyházban azon a közös szertartáson, melyet a hétfő hajnalbantörtént repülőgép-szerencsétlenség 228 áldozatáért hirdettek meg.
A szertartást André Vingt-Trois bíboros, párizsi érsek, Emmanuel metropolita, a franciaországi ortodox püspöki kar elnöke, Claude Baty protestáns lelkipásztor, Haїm Korsia főrabbi, valamint Mohammed Moussaoui, a muzulmán vallási tanács elnöke vezette.

André Vingt-Trois bíboros felolvasta XVI. Benedek pápa üzenetét, majd felkérte a jelenlevőket, hogy helyezzék el a bazilika főoltáránál az áldozatok emlékére meggyújtott 228 gyertyát.

„A fény egyetemes szimbóluma annak, hogy nem a halálé az utolsó szó” – mondta Bernard Podvin prelátus, a Francia Püspöki Konferencia szóvivője, majd Vingt-Trois bíboros Antoine de Saint-Exupéry „A kis herceg” c. regényének sorait idézte. Korsia főrabbi szavai a testvériségről és együttérzésről szóltak, melyek egyesítik az embereket, legyenek hívők vagy nem hívők. Mohammed Moussaoui pedig az áldozatok családjához, hozzátartozóihoz intézte szavait.

A szertartáson többek között részt vett Nicolas Sarkozy, francia köztársasági elnök is.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép