Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Friderika napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

A Tisza reggel, még nyáron, Topor M.
IX. Kelemen
„Átvilágítja” Ján Sokolt az új érsek
2009-06-07 Forrás: Felvidék.ma
Róbert Bezák új nagyszombati érsek már hétfőn találkozni kíván elődjével, Ján Sokollal, hogy megvitassa vele azokat a kényes ügyeket, amelyek az utóbbi időben a főegyházmegyével kapcsolatban pattantak ki. „Nem örülök annak és nem azonosulok mindennel, amit elődöm tett. De hiszem, hogy a dolgok tisztázódnak”
Hozzátette: bár a pápa már április közepén kinevezte, beiktatásig nem kívánta gyakorolni tisztségét, nehogy „elsiessen valamit”. Az új nagyszombati érsek egyúttal megerősítette, hogy rövid időn belül teljes körű pénzügyi ellenőrzést végeznek el a főegyházmegyében. „Szükséges tudnunk, hogyan állunk gazdasági téren, de azt is, milyen erkölcsi állapotok uralkodnak. Ilyen átvilágításokat más intézményeknél is megejtenek” – jegyezte meg Róbert Bezák.

Az új érsek egy évet „adott magának”, hogy megismerje hivatalát és nyáját. Elődje, Ján Sokol érsek – aki 1989-ben került az akkor még egybetartozó Pozsony–nagyszombati Főegyházmegye élére – ellentmondásos személyiség. Például mindig nyíltan éltette a Jozef Tiso vezette fasiszta szlovák államot. A Nemzeti Emlékezet Intézetében fellelhető adatok alapján két fedőnéven is együttműködött a kommunista titkosrendőrséggel. Legutóbb pedig az derült ki róla, hogy gyanús telekeladási ügyletekbe keveredett. A volt szlovák érsek-metropolita mindent cáfol.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép