Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Menyhért, Mirjam napja
9 felhasználó online
0 tag, 9 vendégKépek a galériából

XV. Gergely
ostor
Azt ígérte az új nagyszombati érsek, hogy néhány éven belül megtanul magyarul
2009-06-07 Forrás: Református Egyház
Róbert Bezák az új nagyszombati érsek. A nagyszámú magyar hívőt is számon tartó szlovákiai egyházmegye új vezetőjének felszentelésére szombaton délelőtt került sor Nagyszombatban.
A Keresztelő Szent János katedrálisban megtartott ünnepi szentmisén a Róbert Bezákot Jozef Tomko bíboros, Mario Giordana szlovákiai apostoli nuncius és Stanislav Zvolensky pozsonyi érsek szentelte fel és iktatta be hivatalába. Az ünnepségen a környező országok egyházi vezetői, valamint a szlovák politika és közélet számos vezető személyisége vett részt.

A 49 éves Róbert Bezák Szlovákia legfiatalabb érseke, aki Ján Sokolt váltotta fel a nagyszombati egyházmegye élén. A zavaros múltú, a Josef Tiso vezette fasiszta szlovák államról esetenként pozitívan nyilatkozó, s magyarellenes állásfoglalásairól elhíresült Sokol korára való tekintettel nyugdíjaztatását kérte a pápától. Áprilisban jelentették be, hogy XVI. Benedek pápa Róbert Bezákot jelölte ki utódjának.

Róbert Bezák a közelmúltban az Új Szó című pozsonyi napilapnak nyilatkozva azt mondta, hogy törődni kíván a szlovákiai magyar katolikusok gondjaival és szándékában áll néhány éven belül megtanulni magyarul is.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép