Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Zsófia napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Eucharistikus Procession  2002
Caravaggio festménye
Azért élünk, hogy szeressünk és szeretve legyünk!
2009-06-08 Forrás: Magyar Kurír
Mintegy húszezren gyűltek össze a római Szent Péter téren, hogy a pápával együtt imádkozzák el az Úrangyalát. A Mária-imádság előtt Benedek pápa beszédében kiemelte: minden létezőbe a Szentháromság neve van belevésve, mert minden a szeretetből ered, a szeretet a célja és a szeretet lelke mozgatja.
Benedek pápa beszédében kifejtette: a húsvéti idő lezárulása után a liturgia három jeles ünnepre hív bennünket: Szentháromság vasárnapja, Úrnapja és végül Jézus Szent Szívének ünnepe. Ezek az ünnepnapok mind részei a megváltás misztériumának – fejtette ki a pápa.

„Isten a Teremtő és Ő a mi irgalmas Atyánk; Ő az egyetlen Fiú, a megtestesült örök bölcsesség, aki meghalt és feltámadt értünk, és Ő a Szentlélek, aki mindent, a világegyetemet és a történelmet a teljes és végleges összegzés felé mozdít” – mondta a pápa. „Ez a három Személy egyetlen Isten, mert az Atya a szeretet, a Fiú a szeretet és a Szentlélek a szeretet.” „Az a legnagyobb bizonyíték arra, hogy valamennyien a Szentlélek képmására vagyunk teremtve, hogy csak a szeretet tesz bennünket boldoggá, mert azért élünk, hogy szeressünk és szeretve legyünk” – tette hozzá.

Isten szeretete „tiszta, végtelen és örök”, Isten „nem fényes magányban él, sokkal inkább az élet kimeríthetetlen forrása, amely szüntelenül ajándékozza és közvetíti magát. Bizonyos mértékig felfoghatjuk ezt, ha megfigyeljük a makro-világegyetemet: a földet, a bolygót, a csillagokat, a galaxisokat, és ha megfigyeljük mikro-világegyetemünket: a sejteket, az atomokat és az elemi részecskéket” – fogalmazott a Szentatya.

A pápa végül Máriához fohászkodott, aki „befogadta az Atya akaratát és a Szentlélek ereje által megfogant benne a Fiú. Máriában a Mindenható méltó templomot épített, és az Egyház, a misztérium és a közösség otthonának modelljévé, képmásává tette őt. Mária, a Szentlélek Tükre, segíts, hogy növekedhessünk a szentháromság misztériumába vetett hitben!” – idézi a pápát a CNA.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép