Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Zsófia napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Lamentation for Christ
Kiállítás képei
A COMECE üzenete az európai parlamenti választások kapcsán
2009-06-09 Forrás: Magyar Kurír
Az Európai Unió Püspöki Konferenciáinak Tanácsa június 8-án, hétfőn kiadott közleményében megállapítja: az alacsony választási részvétel a európai civil társadalom hiányát jelzi.
Adrianus van Luyn püspök, a COMECE elnöke az üzenetben jókívánságait fejezi ki a 27 tagállam most megválasztott európai parlamenti képviselőinek. Feladatuk teljesítéséhez sok sikert és Isten áldását kívánta. A püspök reméli, hogy az Egyház és az Európai Unió intézményei, különösen az Európai Parlament közötti párbeszéd tovább mélyül az emberi méltóság és a közjó szolgálatában.

Az üzenet kitér az alacsony választási részvételre is, ami átlagosan 42,9% volt. „Érthetetlen, hogy ilyen kevesen szavaztak, hiszen a Lisszaboni Szerződés életbe lépésével különösen megnő az Európai Parlament befolyása és hatásköre” – fogalmaz az elnök. Az európai szintű demokratizálódási folyamat folyamatosan erősödött, s ezáltal az Európai Parlament egyre inkább a polgárok erős képviseletévé válhat.

Az alacsony részvételi arány az európai civil társadalom hiányát is jelzi – olvasható az üzenetben. A közös gazdasági térben erre eddig kevés figyelem irányult. Az európai intézményeknek, a nemzeti kormányoknak, a politikai pártoknak, sőt, talán még az egyházaknak is fel kell tenniük a kérdést: megtettünk-e mindent annak érdekében, hogy az európai tudat növekedjék honfitársainkban?

A 60 éve zajló európai integráció egyedülálló folyamat az emberiség történelmében, s még soha nem volt ekkora jelentősége, mint ma. A gazdasági világválsággal, az éghajlatváltozással és a világélelmezési gondokkal szemben nincs más alternatívája az egyesült Európának, amely egyetlen hanggal szólal meg és együtt lép fel az igazságosságért és a békéért a kontinensen, illetve az egész világon – áll a közleményben.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép