Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vilhelmina napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Rubens: Szent István vértanúsága
pápa
Úrnapi szentmise és körmenet a pápa vezetésével
2009-06-10 Forrás: Magyar Kurír
Június 11-én, csütörtökön a Szentatya a lateráni Szent János-székesegyházban este hét órakor szentmisét mutat be Úrnapja alkalmából.
A szertartást a hagyományos úrnapi körmenet követi a Santa Maria Maggiore-bazilikáig, ahol a pápa eucharisztikus áldást ad.

A Római Főegyházmegye levélben fordul a hívekhez, hogy vegyenek részt az eseményen, különösen a gyermekes családok. A Merulana úton – ahol elhalad a körmenet – lakókat arra kérik, hogy tegyenek mécsest és színes drapériákat az ablakokba.

Agostino Vallini bíboros, a pápa római helynöke levelében így fogalmaz: miután a nemrég megtartott egyházmegyei konferencián az egyházhoz tartozásról és a lelkipásztori társfelelősségről tanácskoztak, Úrnapja újabb alkalom arra, hogy Róma püspökével megéljék az Úrral való együttlét örömét. A hívek a Feltámadt Krisztussal haladhatnak Róma utcáin, Urukként imádhatják Őt életükben.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép