Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Menyhért, Mirjam napja
6 felhasználó online
0 tag, 6 vendégKépek a galériából

Bábel Balázs püspök 2009  Cs. Á.
oltár
Emlékezzünk, és ne felejtsünk!
A helyi református egyház imatermében emlékeztek Szovátán a trianoni békediktátumra. A rendezvény újnak és hagyományteremtõnek is számít, mivel eddig nem került sor hasonló megemlékezésre. A programban szavalatok szerepeltek, valamint Koltay Gábor Trianon címû kétórás dokumentumfilmjét vetítették, amelyet a közönség tapssal jutalmazott.
A beharangozott megemlékezésen nagyszámú középiskolai tanuló vett részt, ami azt jelenti, hogy van érdeklõdés a magyar történelem iránt, ugyanakkor a pedagógusok jelenlétére is számított a fõszervezõ, Országh Péter, a Teleki Oktatási Központ tudományos munkatársa. „Célunk az volt, hogy a magyar történelemnek egy olyan idõszakát mutassuk be, amely mindmáig tabunak számít, nehezen, vagy egyáltalán nem beszélnek róla, még a szakavatott történészek sem”.

A rendezvény megszervezésében a fõ problémát a helyszín jelentette, ugyanis elõzetes egyeztetés után a helyi önkormányzat visszamondta a városháza nagytermét, valamint a Domokos Kázmér Mûvelõdési Központ sem adott helyet a megemlékezésnek. A református lelkész jóindulatával azonban sikerült megszerezni az imatermet. „Ez az esemény az életünkhöz tartozik, fontosnak tartom, hogy beszéljünk róla” – mondta Baczoni Sándor, református lelkipásztor.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép