Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Zarándokok a szentmisén
..tüzet rakott a felhőben, Becse, Topor M.
A világ fiataljaihoz szólt a pápa
2008-10-30 Forrás: Katolikus Egyház
XVI. Benedek pápa – elődjéhez hasonlóan – nagyon fontosnak tartja a fiatalok megszólítását, ezért folytatja a II. János Pál által elindított ifjúsági világtalálkozók sorozatát. A Sydneyben július 13–21. között megrendezett XXIII. Ifjúsági Világnapra a Szentatya személyesen is ellátogatott. Az ausztráliai út során elhangzott beszédeit adja közre a Szent István Társulat A sydneyi Ifjúsági Világtalálkozó című füzetben.
„Megkapjátok a reátok leszálló Szentlélek erejét” – idézte XVI. Benedek az Apostolok cselekedeteinek szavait az ifjúsági világnap ünnepi szentmiséjén a világ minden részéről összesereglett fiataloknak. Hangsúlyozta, hogy a Szentlélek a szeretet lelke, amely az Úrhoz és egymáshoz köti a híveket, s egyúttal a világosság lelke is, amely segít abban, hogy meglássuk Isten tetteit magunk körül. A Szentatya számadásra késztette a katolikus ifjakat, hogy ők mit fognak majd a következő nemzedékekre hagyni. Rámutatott, hogy az ő hitükre, nagylelkűségükre és tanúságukra van szüksége az egyháznak a megújuláshoz, ezért arra kérte a fiatalokat, hogy merjenek igent mondani Isten hívására.

A katolikus egyházfő a nyitottság erejét a saját példájával is megmutatta, amikor a többi keresztény felekezet ausztráliai vezetőivel, illetve más vallások képviselőivel találkozott. Az Alive életvédő program résztvevőit is meglátogatta, hogy az élet tiszteletének jelentőségére rávilágítson. A Szentatya találkozott a világnap szervezőivel és önkénteseivel, valamint az ausztrál püspökökkel, szeminaristákkal és szerzetesnövendékekkel is. A hozzájuk intézett szavakat éppúgy tartalmazza a kötet, mint a kormányzói palotában rendezett fogadás pápai beszédét és a sydneyi repülőtéren elhangzott búcsúmondatokat.

A füzet függeléke röviden összegzi Ausztrália történelmét és vallástörténetét, valamint dióhéjban ismerteti Boldog MacKillop Mária Ilona szerzetesnő életét, akinek a példájára a Szentatya többször is ráirányította a fiatalok figyelmét.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép