Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Móric napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Domenichino: Izsák feláldozása
Pihenő Postás  si.
Rendkívüli ökumenikus találkozót szerveznek Krétán
2009-06-14 Forrás: Magyar Kurír
Mi az egyházak küldetése a világban? Hogyan hoznak döntést teológiai, ökumenikus és erkölcsi kérdésekben? – e témákról tanácskozik a különböző keresztény felekezeteket képviselő 120 teológus október 7. és 14. között Krétán.
Az Egyházak Ökumenikus Tanácsának Hit és Egyházszervezet Bizottsága a tervek szerint a görög szigeten a kolympari ortodox akadémián tartja következő ülését. Az esemény várhatóan mérföldkő lesz az ökumenikus párbeszéd terén – nyilatkozta a bizottság igazgatója, John Gibaut.

A teológiai párbeszéd terén a világ legelismertebb fórumaként számon tartott szervezet képviselői a következő három témát tekintik át: 1. mit jelent egyháznak lenni; 2. melyek a tekintély forrásai; 3. mi az erkölcsi ítélőképesség. Az egyház kérdése kapcsán a bizottság utóbbi években végzett munkájának eredményeként született „Az egyház természete és küldetése” című tanulmány mérföldkővé válhat az ökumenizmus terén. Az egyházak által megfogalmazott kommentárokat követően az őszi konferencián a munka folytatásának irányáról hoznak majd döntést; megvizsgálják továbbá, hogyan használják az egyházak a tekintély forrásait. A bizottság új megközelítésben tekinti át a Szentírás és a hagyományal kérdését érintő vitát. A prozelitizmusra, a homoszexualitásra, az őssejtkutatásra vonatkozó esettanulmányokon keresztül a bizottság kritikai szempontból vizsgálja majd meg, hogyan születnek meg az egyházak erkölcsi állásfoglalásai.

Az októberi találkozó célja, hogy elinduljon egy ökumenikusan elfogadott cselekvéssorozat az egyházak erkölcsi ítélőképessége terén.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép