Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Áhitat
Árvíz öntötte el a a kőszegi templomot
2009-06-25 Forrás: Evangélikus Egyház
„Templomunkat, mint a város egyik legmélyebb pontján lévő épületét hatalmas vízáradat öntötte el¨ – tudatta szerkesztőségünkkel a kőszegi lelkész, Baranyay Csaba, aki néhány képet küldött nekünk az elárasztott utcáról és a templomról.
A kőszegi evangélikus templom a Türelmi Rendelet egyik legkiemelkedőbb épített emléke. 1783-ban épült – a Rendelet értelmében torony nélkül – egy udvar közepén. Ma is áll és élő gyülekezet tölti meg alkalomról-alkalomra.

Este tíz óra volt, amikor Baranyay Csaba a levelet írta, akkorra szivattyúzták ki a tűzoltók a vizet az épületből. A gyülekezet tagjai azonnal a lelkész és családja segítségére siettek a sár kilapátolásában.

„Holnap folytatjuk a munkát – írta a lelkész. – Mindenesetre csodálatos volt, ahogy jöttek az emberek segíteni!”

„Bizonyára jólesik a bajba jutottaknak, ha gondolunk rájuk, s felhívjuk a figyelmet a szükségre – figyelmeztetett körlevelében Vető István, esperes, aki a közeli gyülekezetek tagjait segítségnyújtásra kérte és egy kéréssel fordult a távoliakhoz:

„Most Kőszeg felé fordulhat együttérzésünk. Mi, akik kicsit távolabb vagyunk, leginkább imádságainkkal erősíthetjük a víz ellen harcolókat.”

A gyülekezetnek van alapítványa, így bármilyen anyagi segítséget is szívesen vesznek a bajban:

A Békesség Háza Alapítvány – a Kőszegi Evangélikus Egyházközség, és a Kőszegi Evangélikus Szeretetotthon működésének támogatását szolgálja.

Az alapítvány adószáma: 18886700-1-18
Az alapítvány bankszámlaszáma: 11747051-20101495
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép