Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Tekla, Líviusz napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Szent Filoména
Mária ábrázolás
„Szent Pál a Vatikánban” – kiállítás Rómában
2009-06-27 Forrás: Magyar Kurír
Június 25-én a Vatikáni Múzeum ókeresztény kőtára részlegében a páli év lezárásához kapcsolódóan megnyílt a „Szent Pál a Vatikánban, a Népek Apostolának alakja és szava a pápai gyűjteményekben” című kiállítás, mely szeptember 27-ig várja az érdeklődőket.
A 132 darabból álló kiállítás anyagát több méteres egész szarkofágok, szarkofágtöredékek, üvegzománcok, arany- és ezüsttárgyak, ikonok, festmények, metszetek, kódexek, miniatúrák és épületmodellek alkotják. A tárlat célja, hogy bemutassa a Népek Apostolát abban a gazdag vatikáni gyűjteményben, melyben Péter apostol alakja mellett eddig háttérbe szorult – tudósít a Vatikáni Rádió magyar nyelvű honlapja.

A tárlat első része a falakon kívüli Szent Pál-bazilikában folytatott régi és legújabb ásatások legfontosabb leleteit mutatja be; a második egység Pál apostol ikonográfiai ábrázolásának eredetét és fejlődését tárja a látogató elé; a harmadik rész pedig a kiállítás címében megadott témával foglalkozik, a régi vatikáni Szent Péter-bazilikának páli vonatkozásait, legfontosabb tárgyi emlékeit bemutatva.

A kiállításon a Vatikáni Apostoli Könyvtár régi kódexei, miniatúrák kézzel festett színes ábrázolásai, továbbá a könyvnyomtatás korától kezdve a keresztény felekezetek bibliakiadásai és Szent Pálról írott fontosabb értekezései is láthatók. Egy különteremben videoösszeállítást tekinthetnek meg az érdeklődők a Szent Pálról készített filmekből.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép