Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Bertalan napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Feszület
Fény
Interjú Kozma Imre atyával
2009-06-28 Forrás: Vatikáni Rádió
Magyarország június 27-én állami megemlékezéssel ünnepelte meg a vasfüggöny átvágásának 20. évfordulóját. A magas rangú külföldi vendégek között jelen volt Giovanni Coppa bíboros, volt csehszlovákiai, majd csehországi és szlovákiai apostoli nuncius, továbbá Fra’ Matthew Festing, a Máltai Lovagrend nagymestere.
Kozma Imre atya, a Máltai Szeretetszolgálat elnöke volt az egyik főszereplője azoknak a történelmi eseményeknek, amelyek rést ütöttek a berlini falon, és közvetlenül hozzájárultak összeomlásához. Megkértük, hogy idézze fel hallgatóink számára azokat a 20 évvel ezelőtti napokat.

Kozma atya az interjúban többek között rámutat: a szabadság Isten ajándéka. 1989-ben is a Történelem Ura irányította az eseményeket, eszközként használva fel a jóakaratú embereket. A magyarok bebizonyították, hogy nagy szívük van, érzékenyek a segítségnyújtásra. Az 1956-os forradalom eszményeinek örököseiként ajándékozták meg a szabadság nagy kincsével egy Magyarországnál sokkal nagyobb ország állampolgárait.

20 éves jubileuma alkalmából a Magyar Máltai Szeretetszolgálat „Magyarországnak van a legnagyobb szíve” mottóval hirdetett meg akciót. A kezdeményezésről részletes tájékoztatást olvashatnak a máltaiak honlapján: www.maltai.hu
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép