Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Tekla, Líviusz napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Könyvtár.  Topor Márta
Rubens festménye
„A papok legyenek Krisztus szent, bátor tanúságtevői”
2009-06-30 Forrás: Vatikáni Rádió
Június 28-án, vasárnap délben, az Úrangyala elimádkozásakor mondott beszédében XVI. Benedek pápa a véget ért páli évet a kegyelem időszakának nevezte. Szent Pál üzenete a keresztény közösségekben mindenütt megújította a Krisztus és az Evangélium iránti szeretetet.
A június 19-én megkezdődött papi év, amelyre az arsi plébános halálának 150. évfordulója alkalmából kerül sor, újabb spirituális és lelkipásztori lendületet ad majd a papoknak.

A papi év célját hangsúlyozva a Szentatya megállapította: hozzá kíván járulni a papok belső megújulásához, hogy erősebb és mélyrehatóbb evangéliumi tanúságot tehessenek a mai világban. Pál apostol ebből a szempontból ragyogó példát jelent, amelyet követni kell a Krisztus iránti szeretetben, az Evangélium hirdetésének buzgóságában. Szent Pál maradéktalanul azonosította magát szolgálatával, mint ahogy ezt tette Vianney Szent János is.

A pap teljes egészében legyen Krisztusé és az egyházé. Arra kapott meghívást, hogy az egyháznak szentelje magát osztatlan szeretettel, mint hűséges jegyese. A papok legyenek szentek, tudatában annak, hogy felbecsülhetetlen kincs hordozói cserépedényben. Ha kell, egészen a vértanúságig menően tanúskodjanak annak a szépségéről, hogy Istennek és az egyháznak szentelték életüket – mondta a pápa, majd Mária és Vianney Szent János közbenjárásáért fohászkodva imádkozott a papok életszentségének növekedéséért.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép