Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Tekla, Líviusz napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

III. Honorius
Vác, Alsóvárosi temető, sérült sírkő (szya)
A pápa részvéttáviratokat küldött Kuvaitba és Toscanába
2009-07-01 Forrás: Evangélikus Egyház
XVI. Benedek pápa részvétét fejezte ki az Indiai-óceán déli részén június 30-án történt légikatasztrófa kapcsán és az észak-olaszországi Viareggio városában bekövetkezett súlyos vonatbaleset kapcsán is. A pápa az isteni irgalmasságnak ajánlotta az elhunytakat.
Mint ismeretes, egy jemeni légitársaság repülőgépe kedden hajnalban 153 fővel a fedélzetén röviddel leszállás előtt a tengerbe zuhant. A mentőalakulatok egy túlélőt találtak. A pápa a kuvaiti nunciusnak, Mounged El-Hahemnek írt táviratot.

A másik baleset Olaszországban történt: Az észak-olaszországi tengerparti Viareggio városában, az állomás közelében éjfél előtt tíz perccel kisiklott egy folyékony gázt szállító tehervonat. A La Spezia kikötőjéből Pisába tartó 14 vagonból álló szerelvény két kocsija kigyulladt és felrobbant, melynek következtében a pályaudvar közelében épült házak közül több összeomlott, illetve súlyosan megrongálódott. A tragédia során legalább 14 személy, köztük két gyermek vesztette életét, több mint 50 ember megsérült.

A Tarcisio Bertone bíboros államtitkár aláírásával Benvenuto Castellani püspöknek küldött táviratban a Szentatya részvétét fejezte ki a gyászolóknak. Az egyházfő imádkozik az elhunytakért és a sérültekért – szerepel a gyásztáviratban.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép