Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Edit napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

IV. Honorius
Imádkozó lélekkel
Az európai egyházak a klímaváltozás megállításáért
2009-07-02 Forrás: Vatikáni Rádió
A kérdés világszerte kihívást jelent az életmód, a szolidaritás és az igazságosság szempontjából. Az éghajlatváltozás kedvezőtlen hatásai főként a szegények túlélését fenyegetik, ami a politikai vezetés részéről hatékony választ sürget, mint ahogy etikai megfontolásokat is igényel.
Nemcsak mentálisan kell meggyőzni az embereket, hanem hatni kell az állampolgárok szívére is - nyilatkozta Piotr Mazurkiewicz atya, az Európai Unió Püspökkari Konferenciái Bizottságának (COMECE) titkára. A COMECE és a KEK, vagyis az Európai Egyházak Konferenciája a napokban Brüsszelben ülésezett az Európa Tanács politikai tanácsadóival együtt.

A környezet és a tenger szennyezése, az élelmiszerfertőzés és az erőforrások elpazarolása a jövő nemzedékek emberi jogait fenyegetik. Az éghajlat alakulásával foglalkozó kormányközi szakértőcsoport elnökhelyettese (Jean-Pascal Ypersele) ismertette a legújabb adatokat. Becslések szerint az Európai Unió gázkibocsátásának csökkentése 2020-ig nem képes biztosítani, hogy a globális felmelegedés ne haladja meg a két Celsius-fokot. Életmódváltásra és felelős fogyasztásra van szükség, amelyet az oktatásban kell népszerűsíteni. Az igazságosság és a felelősség alapelveit kell érvényre juttatni, hogy megőrizzük a teremtett világ harmóniáját - szögezte le a KEK főtitkára. Az egyházi és az uniós képviselők egyetértettek abban, hogy a sürgős helyzet megoldásáért valamennyien felelősek vagyunk. Az Európai Uniónak élen kell járnia a kérdésben, és a közelgő ENSZ klímakonferencián (Koppenhága) meg kell győznie Kínát, Indiát és Oroszországot, hogy jelentősen csökkentse az üvegházhatású gázok kibocsátását.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép