Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vilhelmina napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Vác, Géza király tér, Ferences (Barátok) temploma előtt (szya)
Stróbl Alajos:  Assisi Szent Ferenc
Átadták a Károli-díjat
2008-11-03 Forrás: Református Egyház
Gémes István evangélikus lelkész, Fodorné Nagy Sarolta református lelkész és főiskolai tanár, valamint Cserháti Sándor újszövetségi teológiaprofesszor kapta idén a Károli Gáspár-díjat, amelyet Csepregi András, az Oktatási és Kulturális Minisztérium egyházi kapcsolatok titkárságának vezetője adott át a Reformáció Napja és a Biblia éve jegyében a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
A tárca az 1997-ben alapított díjat minden évben azoknak adományozza, akik a biblikus tudományokban - fordítással, tanulmánnyal - kimagasló eredményeket értek el, vagy kiemelkedőt alkottak a magyar líra és próza nyelvi megújítása területén.
Díjat vett át Gémes István, az evangéliumi lelkipásztori irodalom kiemelkedő művelője, aki missziós tevékenységével egyfajta összekötőkapocsként működött a teológiai gondolkodás nagy alakjai között. Tudományszervező munkássága csaknem ezer publikációjában, mely több országban is megjelent, és Jézus-, illetve Pál-kutatásaiban tükröződik - derült ki Fabinyi Tibor méltatásából.
Károli Gáspár-díjat kapott Fodorné Nagy Sarolta is, aki kiemelkedő szakmai kutatásokat végzett a katechetika és az ekkléziológia területén. Kósa László, a kuratórium elnökének laudációjából kiderült, hogy a tanárnő nemcsak a református hitoktatás elméleti megújítója, de a posztmodern kor és a keresztyénség viszonyainak harmonizálója és a hazai protestáns élet nemzetközi fórumokon való képviselője is egyben.
Kitüntetésben részesült Cserháti Sándor teológus is, aki az igehirdetés időszerű kérdéseit kutatja, számos helyen szolgált, hittudományi doktorként több fordítás revízióját végezte. Bölcsességgé érlelt gondolkodásának cizelláltsága és a Szentírás általa közvetített üzenete szinte az összes kommentárját áthatja.
Pintér Dániel Gergő
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép