Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Lajos, Patrícia napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

V. Márton
Carl Bloch festménye
A Szentatya csehországi utazásának részletes programja
2009-07-05 Forrás: Magyar Kurír
XVI. Benedek pápa szeptember 26. és 28. között három napra a Cseh Köztársaságba látogat a nemzet védőszentje, Szent Vencel ünnepére. Az apostoli út részletes programját pénteken tette közzé a Szentszék sajtóterme.
Szeptember 26-án, szombaton 11.30-kor érkezik meg a pápa a prágai nemzetközi repülőtérre, ahol beszédet mond. Ezután fölkeresi a „Prágai Gyermek Jézus” kegyszobrát a Győzelmes Szűzanya -templomban. 16.30-kor udvariassági látogatást tesz a cseh államfőnél az elnöki palotában. Ezután találkozik a politikai és polgári vezetőkkel, valamint a diplomáciai testülettel. 18.00-kor órakor vesperást vezet a Szent Vitus-székesegyházban papok, szerzetesek, szerzetesnők és egyházi mozgalmak részvételével.

Szeptember 27-én, vasárnap a Szentatya repülőgépen Brnóba utazik, ahol a Tuřany repülőtéren 10.00 órakor szentmisét mutat be, majd visszatér Prágába. 17.15-kor az érsekségen ökumenikus találkozón vesz részt, majd 18.00 órakor a várban beszédet mond az értelmiség képviselőinek.

Szeptember 28-án, hétfőn reggel a pápa az ősi városban, Stará Boleslavban fölkeresi a Szent Vencel-templomot, majd 9.45-kor szabadtéri szentmisét mutat be a cseh nemzet védőszentjének liturgikus ünnepe alkalmából. Együtt ebédel a cseh püspökökkel és a pápai kíséret tagjaival, majd búcsút vesz a prágai apostoli nunciatúrától és 20.00 óra körül érkezik vissza Rómába.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép