Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Tekla, Líviusz napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

Kéz
Lisieux-i Teréz ereklyéi
A pápa felhívása az Úrangyala elimádkozásakor
2009-07-07 Forrás: Vatikáni Rádió
"Krisztus vére Isten hűséges szeretetének a záloga az emberiség iránt" - ezt állapította meg a pápa a vasárnapi Úrangyala elimádkozásakor. Hozzátette: "a föld számos részén felhangzik a kiontott vér kiáltása, amire Isten a Fia vérével felel"
A legutóbbi fájdalomkiáltás a Fülöp-szigetekről érkezett, ahol vasárnap délelőtt bomba robbant a Cotabato-i székesegyház előtt, több áldozatot követelve. A pápa mélyen elítélte a merényletet, amelyet a szentmise alatt követtek el, és amely több halottat, számos sebesültet hagyott maga után, köztük nők és gyermekek is vannak. "Mialatt imádkozom Istenhez a szörnyű tett áldozataiért, felemelem szavam, hogy elítéljem újból az erőszakot, amely soha nem lehet a fennálló problémák méltó megoldásának útja".

A Szentatya a fájdalom értelméről beszélt az Úrangyala elimádkozása előtt. Emlékeztetett rá, hogy a Szentírásban a véráldozatnak nagy jelentősége van. Az állati vér kiontása az Ószövetségben az Isten és népe közti szövetség jelképe volt. A Teremtés Könyvében Ábel vére, melyet testvére, Káin ontott ki, a földről Istenhez kiált: "Sajnálatos módon ma sem szűnik ez a kiáltás, mert tovább folyik az emberi vér az erőszak, az igazságtalanság és a gyűlölet következtében. Mikor értik meg végre az emberek, hogy az élet szent és egyedül Istenhez tartozik? Mikor értik meg, hogy valamennyien egymás testvérei vagyunk?" Ezekre a kérdésekre Isten szeretetében találjuk a választ - mondta Benedek pápa. Isten a Fia vérével válaszol, aki életét adta értünk. Krisztus nem rosszal válaszolt a rosszra, hanem jóval, végtelen szeretetével. Krisztus vére Isten hűséges szeretetének a záloga az emberiség iránt. A keresztre feszített Jézus sebeit szemlélve minden ember, még a legnyomorultabb körülmények között is mondhatja: Isten nem hagyott el engem, értem áldozta életét; és így reményre talál.

A pápa emlékeztetett végül a viareggiói vonatszerencsétlenségre. Együttérzéséről biztosította az áldozatok hozzátartozóit, a sebesülteket, valamint azokat, akik anyagi károkat szenvedtek. Azt kívánta, hogy hasonló balesetek ne fordulhassanak elő, és mindenkinek garantálják a biztonságot a munkavégzéshez és a mindennapi élethez.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép