Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Mézeskalács-angyalok (A)
Asztali feszület
A Szentatya beszéde Haiti új szentszéki nagykövetéhez
2009-07-07 Forrás: Magyar Kurír
XVI. Benedek július 6-án, hétfőn fogadta Haiti új szentszéki nagykövetét, Carl Henri Guiteaut, aki átnyújtotta a pápának kormánya megbízólevelét.
Benedek pápa beszédében utalt a Szentszék és Haiti között kötött konkordátum 150. évfordulójára. Az országot sújtó természeti katasztrófák okozta károkról is szólt, a nemzetközi szolidaritás szükségességét hangsúlyozva. Az elmúlt években sokan hagyták el az országot megélhetései gondok miatt. Lehetővé kell tenni a családok újraegyesítését – hangsúlyozta a Szentatya.

A Haitit rendszeresen érő természeti csapások kapcsán a pápa arra hívta fel a figyelmet, mennyire fontos a természet védelme, a környezet kímélése, a közös tulajdon nagyobb megbecsülése. A természeti erőforrások kizsákmányolása elsősorban a legszegényebbeket érinti, és csak az emberi méltóságra építve lehet megfelelő politikai és gazdasági döntéseket hozni.

Mindemellett reménységre ad okot, hogy az ország életében sok területen érvényesülnek az alapvető emberi és keresztény értékek: az élet tisztelete, a családhoz való ragaszkodás, a felelősségérzet és mindenekelőtt az Istenbe vetett hit terén. Ha az ország ezekhez az értékekhez kötődik, elkerülheti mindazt a bajt, ami a társadalmi és családi életet veszélyezteti.

A Szentatya bátorítja mindazon kezdeményezéseket, melyek az élet védelmét, a házasság értékét erősítik. A fiatalok nevelését a pápa az ország legelső feladatának tartja, amely jelentős mértékben hozzájárulhat a szegénység hátterében álló kulturális hiányosságok megszüntetéséhez. A katolikus egyház e területen nagy szolgálatot tud tenni nevelési-oktatási intézményein keresztül.

A találkozó végén Benedek pápa az Úr áldását kérte az új haiti szentszéki nagykövet és az egész haiti nép számára.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép