Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Menyhért, Mirjam napja
13 felhasználó online
0 tag, 13 vendégKépek a galériából

A fekete sereg zászlaja
III. Honorius
A Szentatya fogadta a japán miniszterelnököt
2009-07-08 Forrás: Magyar Kurír
XVI. Benedek pápa július 7-én, kedden délelőtt találkozott a Vatikánban a japán kormányfővel. Aszo Taro az első katolikus miniszterelnök Japánban.
A megbeszélésen aktuális nemzetközi témákról esett szó, különös tekintettel a gazdasági válságra, valamint Japán és a Szentszék Afrika iránti elkötelezettségére. Megállapították, hogy megfelelő a kétoldalú kapcsolat a távol-keleti ország és a Szentszék között, valamint, hogy Japánban az állam és az egyház egyetértésben működik.

Aszo Taro kormányfő ezt követően találkozott Tarcisio Bertone bíboros államtitkárral, valamint Dominique Mamberti érsekkel, a Vatikán államközi kapcsolatokért felelős titkárával.Mint ismeretes, a japán kormányfő a G8-csúcstalálkozóra érkezett Olaszországba. A Szentatya az elkövetkező napokban fogadja még többek között az ausztrál és a kanadai miniszterelnököt, valamint pénteken találkozik Barack Obama amerikai elnökkel.

Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép