Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Zsófia napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Leonardo: Szűzanya a Gyermekkel
Emlékkõ Árpád-házi királyainknak
Ismét gyarapodott a Nyíres Lokálpatrióta Kör által 2001-ben Kisborosnyón létesített emlékpark, melyben szinte már lehetetlen megszámlálni a kopjafákat, emlékköveket, emlékjeleket. Damó Gyula nyugalmazott tanító, az emlékmûegyüttes mindenese szerény körülmények között, majdnem titokban avattatta fel az Árpád-házi királyok emlékkövét vasárnap.
Az eseményt nem elõzte meg semmiféle hírverés, mindössze a falu volt és jelenlegi lelkészét meg az alkalomra székely ruhába öltöztetett két kislány családját avatta be a szervezõ. A mikóújfalusi kõtömböt már három éve a helyszínre szállították, azóta várta rendeltetését. Damó Gyula elérkezettnek találta az idõt. Kihasználta az alkalmat, hogy vasárnap t. Veress Sándor nyugalmazott helybeli lelkipásztor látta vendégül a Sepsi Református Egyházmegye nyugalmazott lelkészeinek, feleségeiknek, illetve özvegyeiknek közösségét. Veress Sándor a templomban ismertette Kisborosnyó történetét, majd az istentiszteletet követõen az emlékparkba irányította a híveket. Itt Damó Gyula mondott ünnepi beszédet, t. Pap Sándor nyugalmazott sepsiszentgyörgyi lelkipásztor imádkozott, végül t. Puskás Ferenc helybeli lelkész áldotta meg az emlékmûvet, melynek szomszédságában hamarosan az Árpád-házi szentek és az Erzsébet királyné emlékére állítanak egy-egy kopjafát.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép