Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Zsófia napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Feszület (A)
Reggel.  Topor Márta
A Szent Egyed Közösség afrikai rendezvénye a G8 országok államfői feleségeinek részvéte
2009-07-10 Forrás: Vatikáni Rádió
A „Nők főszerepben az afrikai AIDS elleni küzdelemben” témájú rendezvény szerepelt a G8 találkozón részt vevő államfők feleségeinek szerdai programjában. A római Sant’Egidio Közösség trasteverei székhelyén Nagy-Britannia, Mexikó és az EU vezetőinek feleségei találkoztak egy afrikai nőkből álló küldöttséggel és az egyházi mozgalom által 10 afrikai országban alkalmazott AIDS betegek ápolásával foglalkozó ún. DREAM program működtetőivel.
Afrikában a program több mint 75 ezer beteget kezel és elsősorban a terhes nők és a gyermekek ápolására összpontosít, hogy a fertőzött anyáktól egészséges gyermekek szülessenek. A 8 éve működő DREAM program során több mint 8 ezer gyermek született egészségesen. Az államfők feleségei megelégedésüknek adtak hangot az eredmények láttán. Aláhúzták, hogy Afrikának nagyobb szolidaritásra van szüksége a gazdagabb országok részéről. „Afrika mindenki hozzájárulásával emelkedhet fel” – jelentették ki.

Az afrikai nők hangján keresztül a Szent Egyed Közösség felhívással fordult a G8 találkozó résztvevőihez, hogy a fekete földrész ne merüljön feledésbe és nagyobb erőforrásokat fordítsanak az AIDS elleni küzdelemre, amely ma 25 millió afrikait érint. Európa és a nyugati világ közös miszióra találhatnak Afrika megsegítésében – állapította meg Marco Impagliazzo, az egyházi mozgalom elnöke.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép