Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Zsófia napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Angyal  liliommal (A)
XVI. Benedek pápa a vatikáni nagykönyvtárban fogadta Barack Obama amerikai elnököt
2009-07-11 Forrás: Református Egyház
Negyven percen át tartott pénteken a vatikáni könyvtárban XVI. Benedek pápa és Barack Obama amerikai elnök találkozója. Obama a G8 csoport l,aquilai csúcsértekezletéről érkezett a pápai fogadásra. Arról számolt be az egyházfőnek, hogy a tanácskozás eredményesen zárult.
Külön kiemelte, hogy a csúcs résztvevői 20 milliárd dollárt szavaztak meg az éhezés elleni világméretű harc fokozására.
A januárban hivatalába iktatott Obamát most fogadta először a katolikus egyházfő. Azt követően, hogy Obamát tavaly novemberben elnökké választották, telefonon már beszélgettek egymással. A protestáns vallású amerikai elnök korábban jelezte: nagyon türelmetlenül várja már, hogy a katolikus egyházfővel személyesen is szót válthasson
A találkozó kezdetén Obama nagy megtiszteltetésnek nevezte a pápai fogadtatást, és kifejezte azt az óhaját, hogy a Szentszék és az Egyesült Államok kapcsolatai erősödjenek.

A pápa és az elnök - miután lefotózták őket, amint mosolyogva kezet ráznak egymással - zárt ajtók mögötti megbeszélésre vonult vissza.
Ezt követte a kölcsönös ajándékozás: Obama az első szentté avatott amerikai püspök, Giovanni Nepomuceno Neumann egyik stóláját ajándékozta a pápának, aki a héten közzétett első szociális témájú, Caritas in veritate (Szeretet az igazságban) kezdetű enciklikájának egy példányát nyújtotta át vendégének.
A pápai fogadáson jelen volt Obama hitvese, Michelle, valamint két lányuk, Malia és Sasha is.

Egyébként utóbb, már a megbeszélést követően a vatikáni szóvivő azt mondta, hogy Obama megígérte: minden lehetségest megtesz, hogy az Egyesült Államokban csökkenjen az abortuszok száma. Amerikai részről pedig azt hozták nyilvánosságra, hogy Obama kérte a pápát: továbbra is figyelmeztesse a közel-keleti békefolyamatban résztvevő összes felet a békefolyamatban viselt felelősségükre.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép