Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Edit napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

XV. Gergely
Mária ábrázolás
Ti vagytok Európa jövője - mondta az egyetemistáknak XVI. Benedek pápa
2009-07-12 Forrás: Vatikáni Rádió
A Szentatya szombaton délben fogadta az európai egyetemisták találkozójának 1500 résztvevőjét, akik 31 ország képviseletében érkeztek az Örök Városba. Pákozdi István atya, budapesti egyetemi lelkész vezetésével 35 magyar fiatal is volt a csoportban, akik az audiencia után beszámoltak hallgatóinknak az élményről.
A pápa a fiatalokat arra buzdította, hogy az emmauszi tanítványok mintájára keressék az Úrral való találkozást, főként a szentmiséken. Az ott jelenlévő Szentlélek megváltoztatja életünket, ereje által egy test egy lélek leszünk a feltámadt Krisztussal. Az egyetemi lelkipásztorkodás teológiai és spirituális téren egyaránt arra kell, hogy irányuljon, hogy a Krisztussal való találkozás által a fiatalokat egyre inkább bevezesse az ember és a történelem ismeretébe. Az egyetemi lelkészségeken az érett hitre nevelhetik az ifjú felnőtteket. A megismerés és a hit együttes erővel reményteli jövőt állít a fiatalok elé, akik így le tudják győzni a pusztán materialista világszemlélet kísértését. "Kedves fiatalok, ti vagytok Európa jövője!" - fordult az egyetemistákhoz a Szentatya. A globalizált világban Európának olyan értelmiségiekre van szüksége, akik újra tudják éleszteni Isten keresésének vágyát (quaerere Deum).
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép