Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Menyhért, Mirjam napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Jászkun. Török huszárezred századzászlaja 1770-ből
Pinkakertes - Mária a Szőlőhegyen főoltár
A Szentatya szeptember 6-án Viterbóba látogat
2009-07-16 Forrás: Vatikáni Rádió
Lorenzo Chiarinelli püspök, a Lazio-tartomány északi részén fekvő város főpásztora július 13-án, hétfőn ismertette a helyi önkormányzat tagjaival a pápalátogatás egyes szempontjait és jelentőségét. A Szentatya és Viterbo lakosságának találkozója azt a célt szolgálja, hogy a „Pápák Városa”-ként ismert helység ismét felvirágoztassa gazdag múltját, visszatérve történelmi gyökereihez.
A püspök emlékeztetett rá, hogy Viterbo-ban öt pápaválasztásra került sor, a város négy pápa földi maradványait őrzi, ketten a székesegyházban, ketten pedig a Szent Ferenc templomban nyugszanak.

Viterbo továbbá 50 pápát látott vendégül, akik közül 18-an több mint fél éven át tartózkodtak a városban. IV. Sándor döntött úgy 1257-ben, hogy Viterbo-ba helyezi át a pápai székhelyet, amelyet IV. Márton 1281-ben Orvieto-ba költöztetett át. A pápai rezidenciát a püspöki palotában rendezték be, amelyet kibővítettek és a célnak megfelelően ünnepélyessé tettek. A Pápák Palotája ma is a középkori Viterbo jelképe, amelyet az évszázadok során többször átalakítottak.

A program szerint viterbo-i látogatása után XVI. Benedek felkeresi a közeli Bagnoregio-t is, amely Szent Bonaventura szülőföldje.

A ferences egyházdoktor, akinek liturgikus ünnepét az egyház július 15-én tartja, erőteljes hatást gyakorolt már a fiatal Joseph Ratzinger-re, és nagy mértékben hozzájárult teológiai formációjához. A pápa doktori disszertációjának is ez volt a témája: „Szent Bonaventura. A történelem teológiája”.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép