Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Óh ne mondjátok
Mikulás és a gyerekek
Akadályozzák a református oktatást
Újra megpróbálják korlátozni az egyházi közoktatás autonómiáját a határon túli magyar nyelvû egyházi közoktatási intézményekben és Magyarországon is — állapítja meg a hét végén Sepsiszentgyörgyön tartott Kárpát-medencei magyar református középiskolák XIV. találkozójának zárónyilatkozata.
Papp Kornél, a Magyarországi Református Egyház (MRE) oktatási irodavezetõje problémaként említette, hogy Erdélyben több helyen — magánszemélyeket felhasználva felperesként — indítottak pert, hogy elvegyék az államtól visszakapott egyházi épület tulajdonjogát. További nehézséget jelent, hogy az egyházi iskoláknak az európai uniós pályázatok benyújtásához bérbe kell adniuk az iskolaépületeket az önkormányzatoknak. Az intézmények és osztályok indításának központi engedélyeztetése is gátolja a magyar nyelvû egyházi intézményrendszer fejlesztését, így még akkor sem biztos, hogy indulhat egy osztály, ha a feltételek adottak. Ezek a jelenségek arra utalnak, hogy térségünkben nem érvényesülnek maradéktalanul az Európai Unió és az Európa Tanács elvei, sérülnek az anyanyelvi oktatáshoz és a szabad iskolaválasztáshoz való jogok.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép