Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vilhelmina napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Italia goblein.  Topor Márta
mezőhegyesi Platánok  si.
Megkezdődött a CEC 13. közgyűlése
2009-07-17 Forrás: Magyar Kurír
Az Európai Egyházak Tanácsának közgyűlése a franciaországi Lyonban zajlik. A július 21-ig tartó összejövetel mottója a Szent Pál Efezusiakhoz írt leveléből vett idézet: „A hivatástok is egy reményre szól” (Ef 4,4).
A július 15-én, szerdán tartott nyitó istentiszteleten Anasztáziosz, Tirana és egész Albánia érseke azt hangsúlyozta, hogy a keresztényeknek nem szabad elveszíteniük a reményt, és ezt a reménységet tovább is kell adniuk a mai, válságoktól szenvedő világnak. Az összejövetelen a témának megfelelően többek között arról hangzanak el javaslatok, hogy hogyan közvetíthetik hatékonyabban a keresztények Krisztus üzenetét a mai társadalomban, az élet minden területén.

A mintegy 700 résztvevő közül 415-en az egyes tagegyházakat képviselik, a többiek társszervezetek tagjai, illetve meghívott személyiségek. A katolikus egyház nem tagja az Európai Egyházak Tanácsának (CEC), de a meghívottak között jelen van Paul Ricard bíboros, bordeaux-i érsek, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának egyik elnökhelyettese, valamint Duarte da Cunha atya, a CCEE főtitkára és Thierry Bonaventura a tanács sajtófelelőse.

Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép