Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

X. Leó
Jézus ábrázolás
Megműtötték a pápa jobb csuklóját
2009-07-18 Forrás: Vatikáni Rádió
Mindenütt sajnálatot és szolidaritást váltott ki a hír, amely pénteken reggel körbejárta a világot: a pápa nyaralás közben csuklótörést szenvedett. Július 17-én délelőtt háromnegyed 11-kor P. Federico Lombardi szentszéki szóvivő a következő közleményt bocsátotta ki:
„Ma éjjel a Szentatya elesett szobájában, és jobb csuklóján enyhén megsérült. A Szentatya reggel ennek ellenére, szokásához híven szentmisét mutatott be, majd megreggelizett. Ezt követően az aostai kórházba kísérték, ahol csuklóját sínbe tették”.

A kórházban a délelőtt folyamán megröntgenezték a pápa csuklóját, majd az orvosok helyi érzéstelenítés alkalmazásával műtétet hajtottak végre a törött testrészen. A Szentatya kíséretében van újonnan kinevezett orvosa, Patrizio Polisca szívsebész is, aki a műtét végén kiadott közleményében megállapította: a pápa jó egészségi állapotban van, és hamarosan visszatérhet nyaralóhelyére. A szívspecialista arról is tájékoztatott, hogy a Szentatya csuklóját a műtét után gipszsínbe helyezték. XVI. Benedek már délután visszatért Les Combes helységbe és a program szerint folytatja nyaralását.

Az Avvenire c. olasz katolikus napilap helyszínen tartózkodó munkatársa, Salvatore Mazza rádiónknak adott tudósításában a pápa iránti szeretet spontán megnyilvánulásairól számolt be. Az aostai kórház előtt sokan gyűltek össze a hír hallatára, érdeklődve a pápa egészsége felől. Sokan megvárták a műtét lefolyását, hogy azonnal tájékozódhassanak az eredményről. A pápa mosolyogva hagyta el a korházat, bal kezével köszöntve a korház előtt összegyűlteket.

Giuseppe Anfossi, a város püspöke, aki mindössze öt nappal ezelőtt szeretettel köszöntötte az egyházmegyéjébe érkező pápát, most rádiónkon keresztül mielőbbi gyógyulást kívánt neki. Hívei mind szeretettel állnak mellette, és nagy tiszteletben tartják, vigyázva arra, hogy a pápa óhajának megfelelően tölthesse a rendelkezésére álló időt.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép