Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Tekla, Líviusz napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Leonardo: Mona Lisa
XVI. Benedek
Zsidók, keresztyének, muszlimok konferenciája
2009-07-18 Forrás: Református Egyház
A híres Hofburgban nyitották meg a 2008. évi vallásközi Madrid Konferencia folyatását, a 2. ilyen jellegű konferenciát, melyen több mint 40 magas rangú képviselő vesz részt a különböző világvallásokból.
Köztük vannak ortodox püspökök és a közel-keleti orientális egyházak vezetői, a pápai iszlám-ügyek tanácsának vallásközi párbeszédért felelős vezetője, Khaled Akasheh. A konferenciát a Muszlim Világliga főtitkára, Abdullah Abdulmohsen Al-Turki nyitotta meg. A Madrid Konferencia a szaúdi király, Abdullah kezdeményezése volt. A 2008-as zárónyilatkozat meglehetősen nagy meglepetést keltett, ugyanis a keresztyén, zsidó és muszlim vezetők szembefordultak a terrorizmussal, hangsúlyozták a teremtett világ megőrzéséért mindnyájukat terhelő felelősséget, az emberi személyiség szentségét. Al-Turki a mostani bécsi konferencián külön is méltatta Barack Obama amerikai elnök kairói beszédét. Szerinte amit Obama a párbeszédről mondott, az egészen megfelel annak az álláspontnak, amit Abdullah király is képvisel. Azaz: a tragikus konfliktusoktól búcsút kell venni mindenkinek.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép