Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Zsófia napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Istenanya
Jézus ábrázolás
Úrangyala-imádság július 19-én
2009-07-20 Forrás: Magyar Kurír
A Szentatya nyaralásának első vasárnapján az észak-olaszországi Romano Canavesében imádkozta el az Úrangyala-imádságot a térségből összegyűlt hívekkel és a helyi egyház képviselőivel.
Jelen volt többek között Tarcisio Bertone bíboros államtitkár, aki délelőtt szentmisét mutatott be a plébániatemplomban. Bertone bíboros ebben a városban született, és itt keresztelték meg.

Az Úrangyala-imádság előtt a pápa végigment a templomon az emberek között, majd a templom előtti téren, családias légkörben találkozott az összegyűlt hívekkel. Arrigo Miglio, az ivreai egyházmegye püspöke köszöntötte a pápát, majd a Szentatya szavai következtek. Köszönetet mondott mindazoknak, akik imádságukról és lelki közelségükről biztosították őt csuklótörése kapcsán, különösképpen megköszönte az orvosok munkáját.

A helyi lakossághoz szólva elmondta: tudja, hogy a térségben sok családot érint a munkanélküliség. „Ne bátortalanodjatok el! – mondta. A Gondviselés mindig segít azoknak, akik jót tesznek és elkötelezetten cselekszenek az igazságosságért. Segít mindazoknak, akik nemcsak magukra gondolnak, hanem azokra is, akik náluk rosszabb helyzetben vannak.”

A Szentatya kiemelte: ez a föld rendkívül gazdag keresztény hagyományokban és emberi értékekben, számos hivatást adott az egyháznak, különösen a szalézi szerzetes közösségnek, melynek az egyházmegye igen sokat köszönhet Don Bosco családjának megszületésétől fogva.

A pápa arra bátorította az egyházmegyét, hogy a szent alapító példája nyomán egyre inkább kötelezze el magát a nevelés terén, és abban, hogy segíti és kíséri a hivatásokat. Ehhez kérte a mennybe felvett Szűzanyának, az egyházmegye pártfogójának segítségét.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép