Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Tekla, Líviusz napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

pápa
Korona
Középkori csontkamrát találtak a pécsi régészek
2009-07-20 Forrás: Evangélikus Egyház
Egy Árpád-kori templom alapjainak részletét és egy csontkamrát is találtak a régészek a Széchenyi téri feltárások közben: a régészeti szenzáció azonban változtatásokra kényszerítheti a tér felújítóit.
A Széchenyi tér rekonstrukcióját megelőző régészeti feltárás szenzációja: meglelték az Árpád-kori Szent Bertalan templom alapjainak újabb részleteit. Ráadásul egy száznál több ember földi maradványait őrző csontkamrát is találtak. Az osszáriumok a középkorban az új sírok ásása közben, a temető szentelt földjében talált csontok elhelyezésére szolgáltak, és rendszerint egy-egy templomhoz épültek.

A leletekre a tér északi részén, egy tervezett közműalagút nyomvonalának kialakítása során bukkantak. Az később derülhet ki, hogy miképpen kell folytatni a feltárást, illetve bemutathatóvá kell-e tenni a templom maradványait avagy sem – olvasható a baranyai napilapban.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép