Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Menyhért, Mirjam napja
13 felhasználó online
0 tag, 13 vendégKépek a galériából

Máriabesnyői kegytemplom
Gabriel von Max: Jézus megygógyít egy gyereket
Püspöki felszólalás az egyházi kulturális tevékenység méltó elismeréséről
2009-07-21 Forrás: Magyar Kurír
Friedhelm Hofmann würzburgi püspök szerint nem megfelelő az egyházi kulturális tevékenység politikai és társadalmi értékelése.
„Sokszor maguk az egyházak is idegenkedve tekintenek a hozzájuk kötődő kulturális teljesítményekre, véka alá rejtve az abból fakadó fényt” – fogalmazott Friedhelm Hofmann az egyházi könyvtárak július 16-án Würzburgban tartott ökumenikus konferenciáján. „Különösen olyan időszakokban, mint a jelenlegi gazdasági válság, fokozottabb igény ébred az emberekben az erkölcsi alapelvek iránt, és egyértelműbbé válik a művelődés és az esélyegyenlőség szükségessége. Ennek érdekében a keresztény egyházak sok mindenhez hozzá tudnak járulni” – hangsúlyozta Hofmann.

A würzburgi püspök arra szólít, hogy a kulturális értékek éltetői hívjanak életre egy szövetséget, mely azt hivatott szolgálni, hogy a kultúrát a válságok idején is igazi gazdagító tényezőként ismerjék el és méltányosan támogassák. Hofmann arra buzdította az érintett területeken tevékenykedőket, hogy „mutassák meg az embereknek azt a gazdagságot, amelyet az emberi szellem alkotásai közvetítenek”.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép