Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Edit napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Bánat rózsa
Énekeljünk
A Pápa üdvözlete a Tour de France kerékpárverseny résztvevőihez
2009-07-22 Forrás: Vatikáni Rádió
A francia kerékpáros körverseny kedden az Aosta-völgyben haladt végig, közel a Szentatya nyaralójához. A pápa ebből az alkalomból szívélyes üdvözletét küldi minden sportolónak és a verseny szervezőinek. A Szentatya gondolatban minden sportolót köszönt, akik ebben az időszakban különféle versenyeken vesznek részt.
A pápa azt kívánja, hogy a sportban való elkötelezettség járuljon hozzá a személy teljes fejlődéséhez, mindig járjon együtt az erkölcsi értékek és a nevelési erőfeszítések tiszteletben tartásával – olvassuk P. Federico Lombardi szentszéki szóvivő nyilatkozatában, amelyet kedden délelőtt tett közzé.

P. Lombardi kedden délben rádiónknak adott interjújában elmondta, hogy fontos eseményről van szó, mivel mintegy 60 éve a minden évben megrendezésre kerülő francia kerékpáros körverseny most először érinti az Aosta völgyét. A helybéliek szerint a Tour de France verseny első győztese éppen aosta-völgyi volt, tehát nagy érdeklődés kíséri. Rendkívüli egybeesés, hogy idén éppen a Szentatya rezidenciájához közel halad el a kerékpárosok útvonala. A pápa készségesen elfogadta a kérést, hogy üdvözölje a versenyzőket, és rajtuk keresztül a többi sportolót is, hiszen sok más nemzetközi verseny mellett Rómában éppen ezekben a napokban zajlik az úszó világbajnokság. A tervek szerint a délutáni órákban elhaladó kerékpárosokat, mint mindig most is helikopter kíséri, amely elrepül majd a pápai rezidencia felett is, felvételeket készítve. Ez a tény is növeli az eseményt megelőző várakozás kellemes hangulatát – tette hozzá kedden délben P. Federico Lombardi, a Szentszék sajtótermének igazgatója.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép