Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Zsófia napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Anyát is megajándékozza
Mária ábrázolás
Aggódik a szlovák nyelvtörvény miatt a Királyhágó-melléki egyházkerület
2009-07-29 Forrás: Református Egyház
Aggodalmát fejezte ki a Szlovákiában elfogadott nyelvtörvény miatt a Királyhágó-melléki Református Egyházkerület. Értetlenül állunk a szlovákiai törvényhozók határozatával szemben, akik megsértették az európai együttélés szabályait, és az egyik legalapvetőbb jogot, az anyanyelv nyilvános használatát tiporták meg.
El nem tudjuk képzelni, hogy ezt a törvényt életbe léptetik - hangsúlyozta Csűri István, a Királyhágó-melléki Református Egyházkerület megbízott püspöke. Az egyházkerület tiltakozásával szeretné elérni, hogy visszavonják a már elfogadott nyelvtörvényt. Csűri István megbízott püspök elképzelhetőnek tartja, hogy összefogva a történelmi egyházakkal, akár demonstráljanak is az ügy érdekében. Az egyházkerület által kiadott közlemény szerint elfogadhatatlannak tartják, hogy a 21. században bárhol a világon még vannak, akik a kisebbségben élők jogait figyelmen kívül hagyják.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép