Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Menyhért, Mirjam napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Szent Mária Magdolna
Mária ábrázolás
A pápa 2010-ben felkeresi a torinói leplet
2009-07-29 Forrás: Magyar Kurír
Következő év tavaszán XVI. Benedek pápa látogatást tesz Torinóban – Federico Lombardi szentszéki szóvivő konkrét dátumot nem említett. A lepel 10 év után újra április 10. és május 23. között lesz nyilvánosan látható.
A torinói érsek, Severino Poletto bíboros július 26-án, vasárnap a látogatás részleteiről egyeztetett a pápával Les Combes-ban. A Szentatya ekkor erősítette meg, hogy felkeresi Piemont régió székhelyét – fogalmazott Lombardi.

A Szentatya egy tavaly júniusi kihallgatáson jelentette be hozzájárulását, hogy 1998 és 2000 után ismét közszemlére állítsák a torinói halotti leplet. A pápa akkor így fogalmazott: „Ha Isten segítségével még élek és egészséges leszek, remélem, én is elmegyek a kiállításra. Biztosan megfelelő alkalom lesz arra, hogy szemléljem azt a titokzatos Arcot, amely csöndben szól az emberi szívekhez, és kéri őket, hogy ismerjék fel benne Isten arcát. 'Úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta érte, hogy mindaz, aki hisz benne, el ne vesszen, hanem örökké éljen.'” (Jn 3,16).

1998-ban és 2000-ben több millió ember kereste fel a 4,36 méter hosszú és 1,1 méter széles leplet, amelyet azután 2002-ben restauráltak.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép