Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Menyhért, Mirjam napja
13 felhasználó online
0 tag, 13 vendégKépek a galériából

V. Pál
Feszület
Pápai kinevezés a Nemzetközi Teológiai Bizottságba
2009-07-29 Forrás: Magyar Kurír
XVI. Benedek új teológusokat nevezett ki a bizottság tagjai közé, többeknek további öt évre újította meg a megbízatását. A teológiai bizottság elnöke William Joseph Levada jezsuita bíboros, a Hittani Kongregáció prefektusa; új főtitkára a domonkos Charles Morerod.
A Nemzetközi Teológiai Bizottságot VI. Pál pápa hozta létre 1969-ben az első püspöki szinódus javaslatára. Feladata, hogy segítse a Szentszéket, különösen a Hittani Kongregációt fontos tanbeli kérdések tisztázásában.

A különböző nemzetiségű tagok kimagasló szaktudással rendelkeznek; létszámuk nem haladhatja meg a harmincat. A pápa nevezi ki őket öt évre a püspöki karok megkérdezését követően, a Hittani Kongregáció prefektusának javaslatára. A teológiai bizottság legalább évente egyszer tart teljes ülést, de az albizottságok állandó munkát folytatnak. A bizottság kutatómunkájának eredményeit összegezve nyújtják be jóváhagyásra a pápának, majd a Hittani Kongregáció rendelkezésére bocsátják. A Nemzetközi Teológiai Bizottság tagjai között van Ivancsó István, a keleti teológia nyíregyházi professzora.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép