Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Edit napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Torinói lepel
+Ozsvári Csaba feszülete Bécsben a Pázmáneum kápolnájában
A Vatikáni Könyvtár 2010-ben nyitja meg újra kapuit
2009-07-30 Forrás: Vatikáni Rádió
Két éve, hogy megkezdődtek a Vatikáni Könyvtár felújítási és restaurálási munkálatai, melyek várhatóan 2010-re fejeződnek majd be, megnyitva újra a kutatók számára az egyedülálló gyűjteményt őrző könyvtár kapuit.
Cesare Pasini prelátus, a Vatikáni Könyvtár prefektusa rádiónknak adott interjújában beszámolt a könyvtárban történő legfontosabb fejlesztésekről, valamint a tervezett jövő évi programokról.

Cesare Pasini prelátus a számos fejlesztés közül kiemelte a fénykép-, valamint a restaurátor-műhely felújításának fontosságát, és elmondta azt is, hogy az ideiglenesen a Vatikáni Levéltárban őrzött könyvtári kéziratok is visszakerülnek eredeti helyükre, így a megnyitást követően a kutatók számára újra hozzáférhetőek lesznek.

Beszámolójában hozzátette, hogy a Vatikáni Könyvtár megnyitása alkalmából tervezik a könyvtár teljes történetét összefoglaló többkötetes mű kiadását is, melynek első része a kezdeteket, vagyis az 1400-as évek második, valamint az 1500-as évek első felét mutatja majd be. A Vatikáni Könyvtár történetének kezdete V. Miklós pápa nevéhez fűződik, aki elrendelte a meglévő kéziratok összegyűjtését és rendszerezését. A gyűjtemény azóta is napról napra bővül és a világon egyedülálló.

A 2010-es megnyitás alkalmával egy tudományos kongresszusra is sor kerül majd, amely a tervek szerint a könyvtár céljairól, fontosságáról, küldetéséről és mint a kutatások alapvető helyszínéről kíván beszámolni – tudtuk meg Cesare Pasini prelátustól, a Vatikáni Könyvtár prefektusától.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép