Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Zsófia napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Giotto: Szent Ferenc prédikál a madaraknak
Foktői Református templom
A teremtésvédelem és a béke összefüggéseiről ír a pápa üzenetében
2009-07-30 Forrás: Magyar Kurír
„Ha békét akarsz, óvd a teremtést” – ez a témája XVI. Benedek pápa béke világnapi üzenetének. 2010. január 1-jén 43. alkalommal ünnepeljük a világnapot.
A szerdán kiadott szentszéki közlemény szerint az üzenet célja, hogy felhívja a figyelmet: globalizált világunkban a teremtésvédelem és a béke megőrzése szoros kapcsolatban áll.

Ezt a szoros és bensőséges kapcsolatot támasztja alá az ember természetes környezetének számos problémája, mint például az erőforrások használata, az éghajlatváltozás, a biotechnológia eredményeinek használata vagy a népességnövekedés. Az erőszak magvait ültetjük el a népek között, illetve a jelen és a jövő nemzedékei között, ha a társadalmi igazságosságot és egyenlőséget nem újfajta módon szemlélve akarunk megfelelni ezeknek a kihívásoknak – áll a közleményben.

A környezetvédelem az egész emberiség számára kihívás. Nemcsak azért kell szembe nézni az ökológiai kérdésekkel, mert a környezet pusztulása szörnyű jövőképet fest, hanem azért is, mert ezek a béke megőrzésének fontos motivációi lehetnek – fogalmaz a nyilatkozat.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép