Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Friderika napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Himnusz
Búcsú.
A pápa pentlingi otthona napenergia-erőművé válik
2009-07-31 Forrás: Magyar Kurír
Kis napenergiatermelő erőművé válik Joseph Ratzinger pentlingi otthona, ahol abban az időszakban élt, amikor a regensburgi egyetemen tanított. A német DPA hírügynökség jelentése szerint az épület 3 km-re található a bajor város központjától (Bergstrasse 6, Pentling). Pentlingben van eltemetve a pápa édesapja, édesanyja és nővére.
Az 54 m² felületű napkollektor közel 5800 kilowatt energiát termel évente. A napenergia eladásából származó bevételt egy szervezetnek utalják át, amely hátrányos helyzetű fiatalok szakmai képzését támogatja.

XVI. Benedek 2006. szeptember 13-án meglátogatta régi otthonát bajorországi tartózkodása során. Ezen a helyen élt nővérével, Mariával addig, amíg kinevezték münchen–freisingi érsekké. Korábban sokszor visszatért ide és állandó kapcsolatban maradt a várossal. Egy alkalommal például harangokat ajánlott fel a település Szent Jánosról elnevezett temploma számára és meg is áldotta azokat. Különös figyelmet fordított továbbá a tűzoltók helyi önkénteseinek munkájára.

A pentlingi házat Joseph Ratzinger építtette 1970-ben. Nevét, mint a település lakóját, az önkormányzat 1969. november 6-án jegyezte be. 1987. április 16-án, 60. születésnapján Joseph Ratzinger a város díszpolgára lett.

A pápa volt lakóházának honlapja is van, amely itt tekinthető meg: www.papst-in-pentling.de
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép