Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Móric napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

pápa
Sovák fedett lovarda  sgy.
Egyre növekszik a norvég katolikusok száma
2009-07-31 Forrás: Evangélikus Egyház
Norvégiában a katolikus egyház soha nem látott mértékben gyarapodik. Az elmúlt években a bevándorlás következtében a hívek száma mintegy 200 ezerrel nőtt. A túlnyomórészt protestáns Norvégiában az ott született katolikusok száma mintegy 50 ezerre tehető.
Az adatokról a német Bonifatiuswerk főtitkára, Georg Austen számolt be, miután látogatást tett Bernt Eidsvig oslói püspöknél és tájékozódott az ottani katolikus egyház helyzetéről.

Az integráció ugyan némi nehézséget jelent, a „növekedési fájdalom” mégis „pozitív problémának” tekinthető – idézte Austen az oslói püspököt. A nyelvi akadályok és a földrajzi távolságok kihívást jelentenek az ország lelkipásztorkodásban. A templomok pedig még nem készültek fel a megnövekedett igényekre. Az oslói katolikus székesegyházban például vasárnaponként 13 szentmise van, amelyek alkalmával a templom zsúfolásig megtelik. A legtöbb bevándorló lengyel, vietnami, horvát, chilei, afrikai, illetve Fülöp-szigeteki származású.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép