Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Edit napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

Giotto festménye
Giotto: Találkozás az Aranykapunál
A pápa megérkezett Castel Gandolfo-i nyári rezidenciájára, ahol október elejéig tartózkodik
2009-07-31 Forrás: Vatikáni Rádió
A Szentatya szerdán este negyed nyolckor érkezett meg a Rómától mintegy harminc kilométerre fekvő városkába, miután két hetet töltött az észak-olasz hegyekben. Az Apostoli Palota előtti téren hívek sokasága fogadta, akiket pár szóval köszöntött.
Mint mondta, nemrég érkezett a hegyekből, ahol kis balesete ellenére gyönyörű napokat töltött. Örömét fejezte ki, hogy velük lehet ismét Castel Gandolfo-ban, ebben a szép városkában. Mindenkinek kellemes pihenést és nyaralást kívánt, majd apostoli áldását adta az összegyűltekre.

Amint azt Saverio Petrillo, a pápai villák igazgatója elmondta: a pápa nyári tevékenysége két időszakra osztható. Az első a kikapcsolódásé, az imádságé és a sétáké, míg a második időszakban folytatja munkáját, hivatalos találkozókra és audienciákra kerül sor. Benedek pápa egészen október elejéig marad nyári rezidenciáján. Hetente kétszer találkozik a zarándokokkal: a szerdai általános kihallgatás alkalmával, amelyet az Apostoli Palota udvarán tart meg, illetve a vasárnapi Úrangyala elimádkozásakor. Augusztus elsején, szombat délelőtt tizenegy órakor fogadja a Rómában zajló úszó világbajnokság résztvevőit. Mindössze két ízben hagyja majd el Castel Gandolfo-t: amikor szeptemberben Viterbóba és a Cseh Köztársaságba látogat.

A nyári rezidencián tartózkodik a Szentatya testvére, Georg Ratzinger prelátus is, akit a villa alkalmazottai a szívükbe zártak. "Nagyon kedves és figyelmes" - nyilatkozta róla a pápai villák igazgatója. Nem véletlen, hogy tavaly Castel Gandolfo díszpolgárává választották. A Ratzinger-fivérek a nap nagy részét együtt töltik, hosszú sétákat tesznek a gyönyörűen gondozott kertben.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép