Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Angelika napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

A könyvtárhoz vezető folyosó.  Topor Márta
XII. Kelemen
A spanyol főpásztorok elítélik a Mallorcán elkövetett merényletet
2009-08-01 Forrás: Magyar Kurír
A spanyol püspöki konferencia július 30-án közleményt bocsátott ki, amelyben az élet evangéliumát hirdetik a brutális kegyetlenséggel, a halál kultúrájával szemben. Mint ismeretes, július 30-án a spanyolországi Mallorca szigetén fekvő Calviában történt pokolgépes robbantás következtében két csendőr meghalt, 65-en súlyosan megsebesültek, és jelentős anyagi károk jelentkeztek.
A főpásztori közlemény megállapítja, hogy Spanyolországban az ETA terrorcselekményei néhány éve a béke elleni legsúlyosabb fenyegetést jelentik. Veszélyeztetik az emberek életét, tagadják az igazságot, az ország történelmét. A püspökök elismerésüket fejezik ki a spanyol csendőrségnek és az állambiztonsági szerveknek munkájukért, lelki közelségükről biztosítják az áldozatok hozzátartozóit. Az egész katolikus közösséggel együtt imádkoznak a merényletben meghalt két csendőr lelki üdvéért.

Jesús Murgui mallorcai püspök egyházmegyéje nevében szintén kifejezte részvétét az áldozatok hozzátartozóinak. Arra kérte a katolikus közösséget, hogy a szeretet gesztusaival és imáikkal támogassák a gyászolókat, valamint a merényletben megsebesült személyeket.A két csendőr temetésére július 31-én, pénteken délben került sor Mallorca székesegyházában. Jelen voltak az önkormányzat és az állami hatóságok képviselői. A gyászszertartás főcelebránsa Juan del Río Martín érsek, spanyol katonai ordinárius volt.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép