Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
István napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Krisztus fej  sgy.
Szent Willibrord
XVI. Benedek pápa Castel Gandolfóban
2009-08-02 Forrás: Magyar Kurír
A Szentatya július 29-én érkezett a pápai nyári rezidenciára, ahol október elejéig tartózkodik. Benedek pápa augusztus 1-jén a római úszó-világbajnokság résztvevőit, a sportolók 700 fős küldöttségét fogadta Castel Gandolfóban.
Saverio Petrillo, a pápai villák igazgatójának közlése szerint XVI. Benedek nyári tevékenységének második időszakában több hivatalos találkozóra és audienciára kerül sor. A Szentatya október elejéig marad nyári rezidenciáján; hetente kétszer találkozik a zarándokokkal: az Apostoli Palota udvarán tartandó szerdai általános kihallgatások alkalmával, illetve a vasárnapi Úrangyala elimádkozásakor. Mindössze kétszer hagyja majd el Castel Gandolfót: Viterbóba, majd a Cseh Köztársaságba való látogatása alkalmával. A nyári rezidencián tartózkodik a Szentatya testvére, Georg Ratzinger prelátus is.Augusztus 2-án, vasárnap este Bach és Mozart művei csendülnek föl a Szentatya jelenlétében Castel Gandolfóban, a Bad Brückenau-i bajor kamarazenekar előadásában. A koncert végén a pápa köszönti az egybegyűlteket.

Augusztus 15-én Nagyboldogasszony ünnepét hagyományosan a Villanovai Szent Tamás-templom hívei jelenlétében bemutatott szentmisével tartja meg a pápa.

A Szentatya szeptember 6-án indul a pápai villából Viterbóba, ahol ellátogat többek között a Pápák Palotájába, a viterbói Tölgyfás Szűzanya szentélyéhez és Szent Róza kegyhelyéhez. Viterbóból Bagnoregióba utazik XVI. Benedek, ahol lerója tiszteletét Szent Bonaventura ereklyéi előtt.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép