Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Piroska napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Sienai Szent Katalin
Balassagyarmati főoltár
Legyetek bajnokok a sportban és az életben!
2009-08-02 Forrás: Vatikáni Rádió
A Szentatya szombaton délben nyári rezidenciáján találkozott a Rómában zajló úszó világbajnokság ezer fős küldöttségével. Olasz, francia, angol, német, spanyol és portugál nyelven köszöntötte a sportolókat és a bajnokság közreműködőit, akik az olasz és a nemzetközi úszó szövetség elnökeinek vezetésével érkeztek Castel Gandolfo-ba.
A pápa kiemelte, hogy a sport, ha szenvedéllyel és megfelelő etikai érzékkel űzik, főként a fiatalság számára az egészséges vetélkedés és fizikai tökéletesedés színtere lehet. Emberi és lelki értékekre taníthat, s ezáltal hozzájárul a személyes fejlődéshez, a társadalmi kapcsolatok építéséhez. "Kedves sportolók, ti példát mutattok kortársaitoknak. Legyetek tehát bajnokok a sportban és az életben!" - mondta az úszó világbajnokság résztvevőinek a pápa, végül megállapította: A sport nyelve egyetemes, ezáltal pozitív üzenetek hordozója lehet, amely révén egy testvéribb és szolidárisabb világot hozhatunk létre.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép