Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Luca, Otília napja
6 felhasználó online
0 tag, 6 vendégKépek a galériából

Igaz barát
A csantavéri Pádovai szt. Antal plébániatemplom
2010 májusában avatják boldoggá Newman bíborost
2009-08-06 Forrás: Magyar Kurír
A nagy-britanniai Birminghamben avatják boldoggá John Henry Newman bíborost május 2-án. A szertartást azért tartják ezen a napon, mert ekkor ünnepli az egyház Szent Atanázt, aki komoly szerepet játszott Newman teológiai gondolkodásának fejlődésében.
A Szenttéavatási Ügyek Kongregációja július 3-án erősítette meg, hogy egy beteg gyógyulását csodának ismeri el – ami feltétele a boldoggáavatásnak.

John Henry Newman 1801-ben született Londonban. Anglikán lelkészként és az Oxford mozgalom vezetőjeként az 1830-as években azért küzdött, hogy az anglikán közösséget közelebb vigye a katolikus gyökerekhez. 1845-ben anglikán teológusként 44 éves korában katolizált, a XIX. századi egyháztörténelem egyik legkiemelkedőbb alakja. XIII. Leó pápa 1879-ben kreálta bíborossá. 1890-ben halt meg Birminghamben.

Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép