Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Gabriella napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Murillo festménye
II. János Pál szobor
15 éve indult útjára Magyarországon az Antióchia ifjúsági mozgalom
2009-08-07 Forrás: Magyar Kurír
Szeptember 18. és 20. között Budapesten, a Szent Angéla Gimnáziumban tartják 15 éves jubileumi találkozójukat a magyar Antióchia ifjúsági közösségek. Az ünnepségre 20 magyarországi és határon túli plébánia mintegy 400 fiatalját várják.
A péntek estétől vasárnap délig tartó rendezvényen a résztvevők hálát adnak az Antióchia-közösségekért és a kapott ajándékokért. Tizenöt évvel ezelőtt a Szent Rókus Plébánia 8 fiatalja és egy házaspár hozta haza Ausztráliából ezt a közösségi modellt. Az ő lelkesedésük nyomán rendezték meg 1995 februárjában az első magyarországi Antióchia Hétvégét. Azóta az ország számos plébániáján működő közösségek által tartott Antióchia Hétvégéken mintegy 5000 fiatal vett részt.

A szeptemberi ünnepi esemény magvát négy bevezető adja, amelyeket különböző közösségek fiataljai mondanak. A bevezetők fő gondolatai: a felelős életvitel, felkészülés a felnőtt életre, a hivatásra az Úr meghívása szerint, keresztény hivatásunk megélése. Az esemény mottója Szent Páltól származik: „Bármit tesztek, szívből tegyétek!” (Kol 3,23)

A bevezetőkön és az azt követő kiscsoportos megosztásokon kívül ünnepi nyitó és záró előadás hangzik el, amelyet Bíró László, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családreferens püspöke és Blanckenstein Miklós, az Esztergomi Hittudományi Főiskola rektora tart. A vasárnapi záró szentmise főcelebránsa Erdő Péter bíboros lesz.

A találkozó során kötetlenebb együttlétre is lehetőség lesz a szombat esti „Anti-est” keretében, amelyen a résztvevők a közösségek által felkínált gazdag programokból válogathatnak. A jubileumon mind a húsz, jelenleg működő, hazai és felvidéki Antióchia-közösség részt vesz. A találkozó jó lehetőséget nyújt arra, hogy a különböző városokból és Antióchia-közösségekből érkező fiatalok ismerkedjenek, együtt énekeljenek, zenéljenek, imádkozzanak, beszélgessenek, vagyis megélhessék az Egyházat nagyobb méretekben is.

A közösség honlapja: www.antiochia.hu
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép