Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Huba napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Lourdes
Az utolsó vacsora
„A bankok szigorúbb ellenőrzésére van szükség”
2009-08-07 Forrás: Magyar Kurír
Wolfgang Ockenfels trieri domonkos szerzetes, erkölcsteológus a bankoknak fizetendő jutalékrendszert bírálja.
A szociál- és gazdaságetika professzor arra figyelmeztet, hogy a bankok és a gazdaság visszatérnek régi eljárási mintáikhoz. A katolikus szerzetes arra buzdítja azokat, akik állami támogatásban részesültek, hogy tiltakozzanak a bankoknak folyamatosan fizetendő magas jutalékok ellen. A gazdaság erősödése láttán a felelősök némelyike úgy tesz, mintha nem történt volna semmi – véli Ockenfels.

A domonkos szerzetes aggasztónak nevezte egyes bankok hatalmát. Ha egy pénzintézet csődje az egész gazdasági rendszert megingathatja és veszélybe sodorhatja, s így az állam vállal minden kockázatot, akkor valami nagyon nincs rendben – nyilatkozta Wolfgang Ockenfels. A szociáletikai szakember továbbá kiemelte, hogy a bankok és a magántőke szigorúbb ellenőrzésére és a felelősségi viszonyok szabályozására van szükség. A felelősöknek vállaniuk és viselniük kell döntéseik következményeit – tette hozzá a trieri szerzetes.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép