Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Piroska napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Talán
Bécs
A keresztények aránya Ázsiában
2009-08-07 Forrás: Vatikáni Rádió
„Megélni az Eucharisztiát Ázsiában” – erről a témáról tartja IX. plenáris ülését az Ázsiai Püspöki Konferenciák Föderációja (FABC) a Fülöp-szigeteken augusztus 10-16. között. A Vatikáni Államtitkárság adatai szerint az ázsiai földrészen a legalacsonyabb a katolikusok jelenléte a világon.
Amerikában 62.7%, Európában 40%, Óceániában 26,4%, Afrikában 17,5%, míg Ázsiában a földrész 4 milliárd lakójának csak 3%-a vallja magát katolikusnak. Ezek az adatok nem tartalmazzák a Kínai Népköztársaság híveinek számát.

A létező statisztikák a Kínában élő katolikusokról nem megbízhatóak. Egy hongkongi lap (Yi China Message) 1992-ben közzétett adatai szerint 3 millió katolikus hívő, 68 püspök, 800 pap és 900 szerzetesnő élt Kínában. 2004-ben a hongkongi Szentlélek Tanulmányi Központ megerősítette, hogy a kínai kormány által ellenőrzés alatt tartott ún. hazafias egyház, valamint a pápával szeretetközösségben levő hívek együttesen 12 millióan voltak. A sanghaji egyetem 2007-es felmérései szerint a vallásos személyek 300 millióan vannak Kínában. Ebből a keresztények aránya közel 40 millió. Ez azt feltételezi, hogy a katolikusok aránya jóval nagyobb, mint 12 millió. A kutatás jelezte, hogy az 1949-es kommunista forradalom óta a hivatalosan ateista országban az utóbbi években egyre több fiatal fordul a vallás felé. A kínai alkotmány elismeri a vallásszabadságot, de valójában csak azok gyakorolhatják szabadon vallásukat, akik az ún. hazafias egyházak tagjai, vagyis amelyek elismerik a kommunista párt hatalmát. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján megállapítható, hogy lassú arányban, de a katolikusok száma folyamatosan növekszik Ázsiában.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép